U bevindt zich hier :  startpagina
Loading...

Welkom op de website van het Vlaams Medisch Milieukundig Netwerk.

Het Vlaams Medisch Milieukundig Netwerk (VMMN) bestaat sinds 2004 en heeft als doel de uitvoering van het milieugezondheidsbeleid in Vlaanderen professioneel, deskundig en wetenschappelijk verantwoord te maken. Verder wil het netwerk lokaal aanspreek- en participatiemogelijkheden voor de lokale actoren en bevolking garanderen.

Door het losbarsten van een aantal gezondheid- en milieuschandalen en de polemiek rond de huisvuilverbrandingsovens, kwam het thema 'Gezondheid en Milieu' eind jaren negentig uitgebreid in het nieuws. Zo werd de nood aan de uitbouw van een nieuwe discipline, de medische milieukunde, duidelijk voelbaar.

In 2004 was het Vlaams Medisch Milieukundig Netwerk een feit. Het wil bijdragen aan het voorkomen van gezondheidsproblemen ten gevolge van een verontreinigd leefmilieu en het tijdig opsporen van potentiële bedreigingen in het leefmilieu voor de volksgezondheid.

Sinds mei 2010 verspreidt het VMMN 4 keer per jaar de elektronische nieuwsbrief 'Gezond Milieu'. Abonneren is mogelijk via de rubriek 'inschrijven' van deze website. In het archief kunt u steeds voorgaande nieuwsbrieven raadplegen.

 

Het Vlaams Medisch Milieukundig Netwerk is een samenwerking tussen de Medisch Milieukundigen bij de LOGO's, de afdeling Preventie (Zorg en Gezondheid), de dienst Milieu en Gezondheid (Departement Leefmilieu, Natuur en Energie), het Steunpunt Milieu en Gezondheid en het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ).

Meer informatie over medische milieukunde en de samenstelling en doelstellingen van het VMMN vindt u in de rubriek 'Over ons'.


logogroep